Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σκέψου Θετικά!

Follow my blog with Bloglovin

Στην εφηβεία μου διάβασα ένα πασίγνωστο βιβλίο του Paulo Coelho με τίτλο "ο Αλχημιστής". Φυσικά η φράση που έχει μείνει από αυτό το βιβλίο και έχω ακούσει πολλές φορές έκτοτε είναι "'Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις". Μμμ,  μάλλον το σύμπαν έχει κατεβάσει ακουστικά με τόσες επιθυμίες να κυκλοφορούν εδώ και εκεί...Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη μου γνωριμία με το λεγόμενο νόμο της έλξης που υποστηρίζει ότι αν θέλεις κάτι πολύ και το σκέπτεσαι συνέχεια και με πίστη και πιστεύεις ότι θα συμβεί ή να σκέφτεσαι σαν να έχει ήδη συμβεί και να αισθάνεσαι με όλες σου τις αισθήσεις την επιθυμητή αυτή πραγματικότητα τότε σίγουρα θα γίνει υπαρκτή πραγματικότητα! Η επόμενη επαφή μου με τη συγκεκριμένη θεωρία έγινε πολλά χρόνια αργότερα μέσα από τα βιβλία της Rhonda Byrne που ξεκινάνε με το "The Secret".


Η ουσία όλων αυτών είναι αν σκέφτεσαι θετικά, θα σου συμβούν θετικά πράγματα. Δεν είναι πάντα εύκολο να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο αλλά είναι μια ευεργετική στάση ζωής την οποία πρέπει να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας. Έχει αποδειχθεί από έρευνες που έχουν γίνει ότι τα πλεονεκτήματα του θετικού τρόπου σκέψης είναι πολλά:

-Αυξημένη διάρκεια ζωής.
-Οι πιθανότητες να εμφανίσουμε κατάθλιψη μειώνονται.
-Χαμηλότερα επίπεδα σύγχυσης σε μικροεπεισόδια.
-Μεγαλύτερη αντοχή στο κοινό κρύωμα.
-Καλύτερη ψυχολογική και σωματική κατάσταση.
-Μειωμένες πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων.
-Καλύτερη αντιμετώπιση δύσκολων και στρεσσογόνων καταστάσεων.

Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η θετική σκέψη έχει αυτά τα αποτελέσματα στην υγεία, η ουσία είναι μια: Όταν σκέφτεσαι θετικά ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τον εαυτό σου. Ασκείσαι , προσέχεις τη διατροφή σου και δεν αγχώνεσαι τόσο επομένως αποβάλεις από πάνω σου όλες εκείνες τις βλαβερές τοξίνες που μας προκαλεί το άγχος.Ο θετικός τρόπος σκέψης βοηθάει τα παιδιά μας να αποδέχονται την ήττα ευκολότερα και να προσπερνούν τις όποιες αντιξοότητες που φαίνονται μεγεθυμένες στον μικρόκοσμό τους. Αξίζει να γίνει τρόπος ζωής για αυτά. Είναι από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε! Επομένως...
    Μανούλες του κόσμου σας έχω μυστικό,
 σκεφτείτε θετικά, γιατί κάνει καλό!

ΥΓ Νο 1:Πρέπει να παραδεχτώ ότι το μυστικό έχει διαρρεύσει εδώ  και πολύυυυ καιρό αλλά παραδεχτείτε το, πόσοι το εφαρμόζουν πραγματικά;

ΥΓ Νο 2: Προτού κάποιος μου πει "Δάσκαλε που εδίδασκες..." πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας συνεχής αγώνας και για μένα να εφαρμόζω αυτή τη στάση ζωής, γιατί όπως έχω πει είμαι αγχωτική ως μητέρα. Συνεχίζω όμως την προσπάθειες με πίστη και επιμονή!


Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο πάρτυ της Μάχης!



10 σχόλια:

  1. Χαμόγελα, αγκαλιές και θετική σκέψη! Η μόνη συνταγή επιτυχίας!!!! Καλώς σε βρήκα, έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είχα δει την ταινία (secret) και μπορώ να πω ότι είναι πολύ χρήσιμη και προσπαθώ να χρησιμοποιώ ορισμένες τεχνικές καθημερινά... αλλά χρειάζεται όλοι σταδιακά να μπούμε σ' αυτόν τον τρόπο σκέψης, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας... Έρχομαι από το link party του Μomma's Daily Life!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτή η θετική σκέψη,μερικές φορές μας δυσκολεύει!
    Έχεις τόσο δίκιο,και απλά πρέπει να περάσουμε μερικά εμπόδια για να το καταλάβουμε!
    Έρχομαι από το link party του Μomma's Daily Life :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφη ανάρτηση!!!!! Θα σε κοινοποιήσω!!!!
    έρχομαι από το λινκ πάρτυ της Μάχης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε πάρα πολύ το μυστικό!
    Αλλά είναι που η καθημερινότητα πολλές φορές μας κάνει να το ξεχνάμε!
    Αντε να το βάλω πάλι μπροστά πιο συγκεντρωμένη!

    Ήρθα από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δέσποινα έτσι ακριβώς!!!Σκεφτόμαστε πάντα θετικά!!!!Έχω διαβάσει και τα δύο βιβλία!
    Έρχομαι από το link party του Μomma's Daily Life

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. !!!!!!!!!!!!!!!!! πολύ ωραία ανάρτηση! η θετική σκέψη είναι και το μοτο μου! συμφωνω απολυτα!!! Γιούλη (απο link party)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/5/14, 6:05 μ.μ.

    "Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις".
    Δεν το πιστεύω πια. Όμως ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις κάτι θα έχεις μάθει στην πορεία :)
    Καλώς σε βρήκα!
    (από το link party)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα και από εμένα! Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα ..
    Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις"..ούτε εγώ το πιστεύω πια..θεωρώ πως είναι φράση ''τονωτική ένεση'' για όλους μας..σαν να μας ''πουλάει'' ελπίδα!
    Μπορεί λοιπόν να μην γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε, ακόμη και αν το θέλουμε πολύ..όμως ότι τελικά γίνεται είναι για κάποιο λόγο..είτε να μας διδάξει ..,είτε να μας συνετίσει..είτε..είτε...
    Ωστόσο συμφωνώ ότι πρέπει να έχουμε θετική σκέψη!! βοηθάει πολύ και παντού!!
    (από το μεγάλο πάρτι mommasdailylife και εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ όλες σας για τα σχόλιά σας! Συγχωρέστε με που δε μπορώ να απαντήσω σε καθεμία ξεχωριστά! Μερσίνη και "οταν στέλνει ενα παιδί" , εγώ πιστεύω οτι όταν εντέλει δε γίνεται αυτό που θέλουμε, μπορεί κάτι μέσα μας να το εμποδίζει. Ενας φόβος, ενας δισταγμός, πιστεύω ακράδαντα οτι ο μεγαλύτερος μας εχθρός ορισμένες φορές είναι ο εαυτός μας. Αλλά κι αν δεν γίνει , κάποιος λόγος υπάρχει, μια νέα πόρτα ανοίγει, ενα σημαντικό μάθημα για τη ζωή...
    Καλό βράδυ σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.