Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Να θυμηθώ να μη ξεχάσω απο το 2014...

Χρόνια Πολλά σε  όλους!
Οσο και αν φαίνεται απίστευτο σε μερικούς , το 2014 μας αποχαιρετά!
Το 2015 είναι έτοιμο να μπει στη ζωή μας, με όλες τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει!
Επειδή λοιπόν, πρέπει να έχω μια υποψία γονιδίου χρυσόψαρου μέσα μου, 
αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να απαριθμήσω τι δε θα ήθελα να ξεχάσω ποτέ απο τη χρονιά που ετοιμάζεται να μας αφήσει!

Εχουμε και λέμε!


  • Η χρονιά που πέρασε , ξεκίνησε τους πρώτους μήνες με μια αναγκαστική απουσία του αντρούλη μου , για τη στρατιωτική του θητεία και κλείνει με την απουσία του για δουλειές. Εγινε αφορμή λοιπόν για να θυμηθώ πόσο μα πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του  στη ζωή μου και πόσο θέλω να μη λείψει ποτέ ξανά! Μα ποτέ ξανά είπαμε! Ελπίζω να με ακούει κάποιος εκει πάνω...

  • Τα δυο τρίτα του  2014 με βρήκαν στην ανεργία. Είχα λοιπόν την ευκαιρία να περάσω πολύτιμες στιγμές με τα παιδιά μου , και ιδίως με τον μεγάλο μου τον οποίο πηγαινοέφερνα στο μάθημα , και θα θυμάμαι πάντα εκείνες τις κουβέντες μας που μας συντρόφευαν στο ποδαρόδρομο που κάναμε, καθώς και τα απογεύματα στη δανειστική βιβλιοθήκη που ήταν στιγμές χαλάρωσης για εκείνον μα κι εμένα!

  • Ο Θάνος έγραψε το πρώτο του παραμύθι τη χρονιά που πέρασε , και μάλιστα την ημέρα των δημοτικών εκλογών! Είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ, και θέλω να θυμάται και αυτός στο μέλλον, να μη σταματά ποτέ του να δημιουργεί!

  • Θα θυμάμαι πάντα πόσο με εκπλήσσει και με διαψεύδει ο Αλέξης καθημερινά! Ενώ αρνούνταν πεισματικά να συμμετάσχει σε σχολικές εκδηλώσεις, φέτος κατάφερε να διαπρέψει  (εντάξει, είμαι χαζομαμά, κάτι άλλο που δε ξέρω;) και ως χορευταρούλικο λυκόπουλο το καλοκαίρι και ως  ο Χάρης το ρομπότ στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου! (Εδώ φυσικά τα εύσημα πάνε και στο μπαμπά και στις πρόβες που τους έκανε, του ενός ως ρομπότ και του άλλου ως Αγιου Βασίλη! Πω πω, τόσο χαζομαμά που θα βάλω και τα κλάμματα παραμονές του νέου Χρόνου!)
  • Δε θα ξεχάσω τον καλοκαιρινό γάμο της αδερφής μου, που έγινε στο σπίτι μας. Ήταν υπέροχος γάμος και θα τον νοσταλγώ πάντα!Μπορέσαμε επιτέλους μετά απο χρόνια να μαζευτούμε στον ίδιο χώρο όλη μου η οικογένεια! Mη ζητάμε και πολυτέλειες, το πόση ώρα βρεθήκαμε ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο και οι έξι, είναι άλλο θέμα! Το καλό είναι οτι μας  έμειναν και φωτογραφίες για να το αποδεικνύουν πριν γίνουμε πάλι σκορποχώρι!

  • Μεγάλο γεγονός της χρονιάς που μας αφήνει είναι φυσικά και οτι μπήκαμε στην Α δημοτικού! Αν και δεν είμαι πολύ του πρώτου πληθυντικού ως μαμά, αυτή τη στιγμή το επιτρέπω στον εαυτό μου να το πει! Είναι μια νέα και απαιτητική νέα φάση στη ζωή του κάθε παιδιού και χαίρομαι που νέοι δρόμοι ανοίγονται στη ζωή του Θάνου μου...

  • Φυσικά σαν μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, φέτος δηλώνω περήφανη που έγραψαν μόνοι τους και το γράμμα στον Αη Βασίλη! (Μια μικρή βοήθεια την είχαν, αλλά τα έγραψαν μόνοι τους!) Τα γράμματα αυτά, παρακάμπτοντας το ταχυδρόμο, τα κρεμάσαμε στο τζάκι για να περάσει ο ίδιος ο Αη Βασίλης και να τα μαζέψει!


                                         

  • Φέτος τα Χριστούγεννα δεν ήταν ίσως έτσι όπως θα θέλαμε να είναι, αλλά τα παιδιά συμμετείχαν περισσότερο από ποτέ στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό  και είναι αυτή η στιγμή που θέλω να θυμάμαι από αυτές τις γιορτές. Αλλωστε η ζωή είναι μια συλλογή από μικρές στιγμές που κάνουν τη διαφορά και πρέπει εμείς να τους δώσουμε την αξία που τους αρμόζει!


  • Είναι ακόμη αυτή η αίσθηση που δε θέλω να ξεχάσω, όταν λαμβάνεις ενα νέο ελπιδοφόρο , που σε διαβεβαιώνει ότι δεν είναι όλα μαύρα κι ότι κάτι καλό διαφαίνεται στο μελλον, κάτι που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις και να περιμένεις το καλύτερο. Είναι αυτό που σε κρατά και τροφοδοτεί τα ονειρά σου, αυτό που ακόμη και αν δεν υφίσταται στη πραγματικότητα, έχει εκπληρώσει το σκοπό του, που είναι να σου δίνει ελπίδα...

  • Κλείνοντας, μάλλον θα θυμάμαι σίγουρα οτι τη χρονιά που πέρασε μπήκα στον υπέροχο κόσμο του blogging, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μια εκπληκτική νέα διάσταση της ζωής, και έχω αυτή τη στιγμή την ευκαιρία να γράψω για αυτά που δε θα ήθελα ποτέ να ξεχάσω απο τη χρονιά 2014!


Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ευχομαι το 2015 να είναι η χρονιά που θα κάνει τη διαφορά, που θα φέρει στον καθένα από εσάς αυτό που η καρδιά σας ποθεί, 
αλλά πάντα
με ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ!!!

22 σχόλια:

  1. Εύχομαι το 2015 να σου φέρει μόνο όμορφες στιγμές που δε θα θες να ξεχάσεις ποτέ!
    Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με υγεία και χαρά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εύχομαι σε όλους μας ο νέος Χρόνος να φέρει υγεία, αγάπη και πολύτιμες στιγμές με ανθρωπους που αγαπάμε!
      Χρόνια Πολλά!

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ εύχομαι τα 2015 να σε γεμίσει με αμέτρητες ακόμα όμορφες στιγμές που ποτέ δεν θα ξεχάσεις!
    Καλή χρονιά, γλυκιά μου!
    Με υγεία, κέφι, έμπνευση και πολλή αγάπη!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά!
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου η νέα χρονιά να σου φέρει αυτό που πάντα περίμενες!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Δεσποινάκι μου, σου εύχομαι ο νέος χρόνος να σας χαρίσει κι άλλες όμορφες αναμνήσεις! Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, οικογενειακή ευτυχία και πολλή τύχη! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Μαρία μου, με υγεία και αγάπη!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τα καλά να τα κρατάμε ως φυλαχτό στην μνήμη και στην καρδιά μας και τα κακά αφού πήραμε το μάθημα που μας χρωστούσαν να πάρουμε να τα πετάμε πίσω από κει που ρθαν.
    Καλή χρονιά Δέσποινά μου, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου, να είστε πάντα μαζί, πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι και αν είναι στις ευχές και στις επιθυμίες σας να κάνετε και ένα κοριτσάκι (όχι τίποτα άλλο, πολύ αντρίλα δεν μαζεύτηκε εκεί μέσα; πως τα βγάζεις πέρα;χαχαχχαχαχαχα). Να έχεις ότι επιθυμείς για αυτόν τον χρόνο και όλους τους επόμενους που έρχονται:-)
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Ευχομαι και εγώ τα δυο βασικά πράγματα στη ζωή που έχουν σημασία: Υγεία και αγάπη!
      Ναι η αλήθεια είναι οτι έπηξα στην αντρίλα αλλά με αξίωσε ο Θεός να μεγαλώσω με τρια κορίτσια (αδελφές) και να μεγαλωσω τρια αγόρια !(τον αντρα μου και τα παιδιά) οπως μου αρέσει να λέω!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Kαλή χρονιά να έχεις
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο πολύτιμες στιγμές γεμάτη ήταν η χρονιά σας Δεσποινούλι μου όμορφο! Κι έτσι και καλύτερα εύχομαι να είναι το 2015! Φιλιά γλυκά και καλή χρονιά με υγεία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ καλή μου Πέτρα, νομίζω οτι οι καλές αναμνήσεις είναι το μόνο γιατρικό που μας έμεινε ενάντια στη μιζέρια που επικρατεί στην εποχή μας!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Εύχομαι ότι καλύτερο για τον νέο χρόνο!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Χρόνια Πολλά! Ευχομαι η νέα χρονιά να είναι όλα αυτά που δεν κατάφερε να είναι αυτή που μας πέρασε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Μάζεψες πολλές όμορφες στιγμές την χρονιά που πέρασε, Δεσποινάκι, κι εύχομαι τόσες κι ακόμα περισσότερες να έχεις θυμηθείς κι από το 2015!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου Καλή Χρονιά!
      Ευχομαι και σε εσένα να μαζέψεις όσες καλύτερες αναμνήσεις σου χρωστάει το 2014!

      Διαγραφή
  9. Δεσποινάκι σου εύχομαι καλή χρονιά κορίτσι μου κι από το 2015 όλα βολικά να σου έρχονται στο σπιτικό σου. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και τον άντρα σου και τα καλύτερα έρχονται! Όλα τα καλά του κόσμου καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
      Ευχομαι κι εγώ με τη σειρά μου η νέα Χρονιά να σου φέρει κάτι ξεχωριστό, κάτι που ονειρευόσουν πάντα!
      Και κοιτα... είμαι Σαββατογεννημένη! Υποτίθεται οτι ότι λεω γίνεται!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Όμορφη ανάρτηση! Πολλες ευχές για μια υπέροχη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!
      Καλή Χρονιά και σε εσάς Τρελοτουρίστες! Και να χαίρεστε το Τρελοτουριστάκι σας!

      Διαγραφή
  11. Το μισό 2014 το πέρασα χωριστά απο τον άντρα μου. Εκείνος Αθήνα και εγώ στην Κρήτη ( το δράμα ξεκίνησα Σεπτέμβρη του 2013 που δεν πήρα απόσπαση) .
    Σε νιώθω λοιπόν απόλυτα ως το πρώτο που έγραψες.....

    Εύχομαι το 2015 να είναι μια χρονιά λαμπερή, δημιουργική, χαμογελαστή, αισιόδοξη και να του χρόνου στον απολογισμό του 2015 να έχεις μόνο όμορφες στιγμές να θυμάσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα πρέπει να ήσουν πολύ δυνατή για να το ααντέξεις! Όταν βέβαια είναι και τα παιδιά να τον αποζητούν είναι πιο δύσκολο ακομη...
    Καλή Χρονιά γεμάτη αγάπη, υγεία και δημιουργικοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.