tag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post9171950151706668994..comments2023-05-17T15:01:07.159+03:00Comments on Μαμά σε κρίση!: Φτιαγμένο από τη μανούλα: Σπιτικό γιαούρτι!DesTzavhttp://www.blogger.com/profile/12539076165265110277noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-57239127227785909502016-01-27T16:43:12.461+02:002016-01-27T16:43:12.461+02:00Μαρία μου ελπίζω να το έχεις τολμήσει μέχρι τώρα!Μαρία μου ελπίζω να το έχεις τολμήσει μέχρι τώρα!DesTzavhttps://www.blogger.com/profile/12539076165265110277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-55328502779951154222015-11-17T12:51:01.246+02:002015-11-17T12:51:01.246+02:00Α, παλιότερα η μαμά, η μανούλα έφτιαχνε συνεχώς γι...Α, παλιότερα η μαμά, η μανούλα έφτιαχνε συνεχώς γιαούρτι, ίδια συνταγή όπως τη δική σου Δέσποινα μου! Εντάξει, καμιά σχέση με του εμποροίου! Κάποια στιγμή πρέπει να το τολμήσω κι Εγώ.... Λατρεύω το γιαούρτι και σκέτο και με μέλι και με φρούτα.... <br />Σε φιλώ! ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)https://www.blogger.com/profile/01030121013013835704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-31120987472671968332014-05-15T16:58:15.677+03:002014-05-15T16:58:15.677+03:00Δέσποινα, φτιάχνει και η γιαγιά μου γιαούρτι και η...Δέσποινα, φτιάχνει και η γιαγιά μου γιαούρτι και η αλήθεια είναι οτι δεν μπήκα στον κόπο να μάθω κοντά της,,, Πρέπει όμως! Το λατρεύω σε κάθε του εκδοχή!<br />Ευχαριστώ που συμμετείχες στο πάρτυ μου!<br />Αθηνά από το www.craftaholic.grWise Owlhttps://www.blogger.com/profile/08033345219087161477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-76754155961260253602014-05-14T11:42:13.916+03:002014-05-14T11:42:13.916+03:00Μπράβο Δεσποινάκι που ασχολείσαι με πολλά! Νομίζω ...Μπράβο Δεσποινάκι που ασχολείσαι με πολλά! Νομίζω θα τολμήσω να δοκιμάσω το δικό μου σπιτικό γιαούρτι! Θα επιστρέψω με εντυπώσεις φυσικά! (από το πάρτυ του Craftaholic!)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-91601007814381193192014-04-09T17:18:32.761+03:002014-04-09T17:18:32.761+03:00Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που με αυτή την αφορμή...Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που με αυτή την αφορμή μπορώ να μάθω κάτι καινούριο! Νίκη βλέπω οτι έχετε εντρυφήσει στο θέμα αυτό! Εαν έχετε πρόσβαση σε φρέσκο γάλα τότε το γιαούρτι θα βγεί πολύ καλύτερο και με πέτσα η οποία είναι αγαπητή σε πολλούς. Εγώ πάλι είμαι ικανοποιημένη και με αυτό χωρίς πέτσα. Εαν το δοκιμάσεις τελικά θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα!<br />Καλό απόγευμα!DesTzavhttps://www.blogger.com/profile/12539076165265110277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-30142768890882870822014-04-09T14:15:26.930+03:002014-04-09T14:15:26.930+03:00Συγχαρητήρια για το blog σου. Καλώς σε βρήκα! Έχει...Συγχαρητήρια για το blog σου. Καλώς σε βρήκα! Έχεις πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Μπράβο σου.<br />Όσον αφορά στο βράσιμο του γάλακτος, επειδή το έψαχνε ο άντρας μου (εγώ ακολουθούσα και συμμετείχα βέβαια!) για να φτιάξουμε γιαούρτι και τυρί και μάλιστα από φρέσκο γάλα (μετά το άρμεγμα εννοώ), είχε δει ότι για να το παστεριώσεις και να φύγουν οι μικροοργανισμοί (που δεν είναι κατάλληλοι για πρόσληψη), πρέπει να το βράσεις για 15 δευτερόλεπτα στους 70 βαθμούς (ταχεία παστερίωση) ή για μισή ώρα στους 70. Από εκεί και μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Μάλιστα, μου είχε πει ότι δεν πρέπει να το βράσεις περισσότερο γιατί καταστρέφεις κάποια ένζυμα που υπάρχουν και βοηθάνε στην παρασκευή του τυριού. Ίσως με το γιαούρτι να είναι αλλιώς… δεν ξέρω, γιατί δεν το πετύχαμε ποτέ. ΦιλιάΝίκηhttps://www.blogger.com/profile/13222892756416560474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-16388139520526702702014-04-09T13:10:51.402+03:002014-04-09T13:10:51.402+03:00Καλημέρα!
Καθώς τη συνταγή αυτή με το συγκεκριμέν...Καλημέρα!<br /> Καθώς τη συνταγή αυτή με το συγκεκριμένο τρόπο τη πήρα από τη μαμά μου δε ξέρω αν μπορώ να λύσω την απορία σου. Απλώς ξέρω και κάνω αυτό: Το βράζω μέχρι το σημείο που αρχίζει να φουσκώνει (Εγώ η ξεχασιάρα του δίνω και λίγο χρόνο παραπάνω!) και μετά περιμένω να φτάσει η θερμοκρασία εκεί που θέλουμε. Ξέρω οτι αν απλά το ζεστάνεις δεν θα γίνει, ή θα γίνει "κομμένο" Προφανώς σε σημείο βρασμού το γάλα υπόκειται σε χημικές αλλοιώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη ζύμωση του γιαουρτιού. Διότι το παστεριωμένο γάλα δεν είναι βρασμένο.Αυτό σου το λέω υποθέτοντας αλλά να είσαι σίγουρη οτι θα το ψάξω και θα επανελθω με μία πιο ικανοποιητική απάντηση ελπίζω!<br />Σε ευχαριστώ που πέρασες απο το μπλογκοσπιτάκι μου!DesTzavhttps://www.blogger.com/profile/12539076165265110277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-46705044614783070952014-04-09T10:44:37.828+03:002014-04-09T10:44:37.828+03:00Καλημέρα! Δεν θα σου κρύψω ότι έχω δοκιμάσει πάρα ...Καλημέρα! Δεν θα σου κρύψω ότι έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές να φτιάξω γιαούρτι και πάντα αποτυγχάνω μέχρι που αγόρασα μια συσκευή για γιαούρτι και τελικά τα κατάφερα! Όμως, όχι με την πρώτη προσπάθεια γιατί δεν έπηζαν όσο θα ήθελα. Οπότε άλλαζα κάθε φορά το γάλα (έχει πιεί ο νεροχύτης γάλατα... ουκ ολίγες φορές)... και τελικά κατέληξα στο Ροδόπη (δεν θέλω να κάνω διαφήμιση... αλλά με αυτό πέτυχε) και το ίδιο γιαούρτι που ανέφερες. Όμως ακόμα θέλω να φτιάξω εγώ γιαούρτι με τον κλασσικό τρόπο, όπως το κάνεις εσύ. Έχω λοιπόν μια ερώτηση.... Γιατί πρέπει να βράσει τόσο πολύ το γάλα στην αρχή; Αφού το φρέσκο γάλα του εμπορίου είναι παστεριωμένο. Δεν αρκεί να το βράσεις για λίγο μέχρι τη θερμοκρασία των 37-40 βαθμών Κελσίου;<br />Σε ευχαριστώ πολύ. ΚαλημέραΝίκηhttps://www.blogger.com/profile/13222892756416560474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-92202253519872330312014-04-06T20:02:58.035+03:002014-04-06T20:02:58.035+03:00Όταν ήρθαν τα παιδιά έστρωσα κι εγώ! Είμαστε όλοι ...Όταν ήρθαν τα παιδιά έστρωσα κι εγώ! Είμαστε όλοι λάτρεις των δημητριακών και ταίριαξε καλά! <br />Πολλά φιλιά Πέτρα μου!DesTzavhttps://www.blogger.com/profile/12539076165265110277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-14627644899760446092014-04-06T19:35:10.635+03:002014-04-06T19:35:10.635+03:00Δεσποινάκι είσαι χρυσοχέρα! Εγώ βαριέμαι να κάνω τ...Δεσποινάκι είσαι χρυσοχέρα! Εγώ βαριέμαι να κάνω τέτοια, το γιαούρτι κι όλα τα γαλακτοκομικά δεν τα συμπαθώ, αλλά τώρα τελευταία τρώω προβιοτικό με δημητριακά και μου αρέσει. Πολλά γλυκά φιλιά!Mia Petrahttps://www.blogger.com/profile/01785782054551791575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-43421835193232971512014-04-06T15:53:57.816+03:002014-04-06T15:53:57.816+03:00Καλημέρα κορίτσια! Δοκιμάστε το και με την επανάλη...Καλημέρα κορίτσια! Δοκιμάστε το και με την επανάληψη βρίσκετε και το ρυθμό σας! Εγώ σπάνια αγοράζω γιαούρτι πια! Μου αρέσει πιο πολύ αυτό!DesTzavhttps://www.blogger.com/profile/12539076165265110277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-20944076815724058162014-04-06T11:31:11.626+03:002014-04-06T11:31:11.626+03:00Και να πω εδώ και για μένα που έχω δυσανεξία με όλ...Και να πω εδώ και για μένα που έχω δυσανεξία με όλα τα γαλακτοκομικά το γιαούρτι είναι το μόνο ανεκτό από τον δύσκολο οργανισμό μου!<br />Καλημέρα :)))airishttps://www.blogger.com/profile/08529515463948142091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-650766938980505943.post-89313671287406163932014-04-06T10:15:09.337+03:002014-04-06T10:15:09.337+03:00πολύ ωραία συνταγή!!! Και έψαχνα μια δοκιμασμένη.....πολύ ωραία συνταγή!!! Και έψαχνα μια δοκιμασμένη..καλή σου μέρα!!! Ελπίδα - two boys and hopehttps://www.blogger.com/profile/16802142351187370103noreply@blogger.com