Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ενα καθυστερημένο βραβείο!

Έχει περάσει καιρός. Από το Σεπτέμβρη!
Αλλά οφείλω έστω και αργά να απαντήσω στις ερωτήσεις της.

Η πολύ αγαπημένη μου Γιάννα απο το Όταν γεννήθηκα ξανά μου είχε δώσει ενα βραβείο το οποίο δεν ευκαίρησα να παραλάβω επισήμως.

Το κάνω λοιπόν τώρα, έστω και καθυστερημένα.
Θα ήθελα να την ευχαριστήσω έστω και αργά που με συμπεριέλαβε στη λίστα αυτή και να της πω οτι  με τιμά πολύ το γεγονός οτι με διαβάζει .


Ακολουθούν λοιπόν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που μου έχει κάνει:


Θέλω να μου συστηθείς όπως δεν έχεις συστηθεί ξανά.

Είμαι η μαμά Δέσποινα. Ζω στον κόσμο μου. Λατρεύω τα παιδιά μου.Που με χάνεις που με βρίσκεις, με κάτι θα καταπιάνομαι. Κάτι θα φτιάχνω. Είτε για τα παιδιά, είτε για το σπίτι ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο.Εύχομαι η μέρα να είχε περισσότερες ώρες για να μπορούσα να υλοποιήσω όλες αυτές τις ιδέες που μου τριβελίζουν το μυαλό!

Τι θα διαβάζω αν ακολουθήσω το μπλόγκ σου;

Ειλικρινά τωρα; Ότι  μου κατέβει! Κυρίως σκέψεις και προβληματισμούς για τα παιδιά μου, στιγμές που θα ήθελα να παγώσω στο χρόνο, δημιουργίες που μου ξεσηκώνουν το μυαλό και με κάνουν να χαίρομαι σαν μικρό παιδί, ιστορίες που γράφω κατά καιρούς και γενικά ότι με κάνει να αισθάνομαι καλά!

Πες μου 5 παραξενιές σου

1.  Μερικές φορές θέλω τα πράγματα να γίνονται όπως πρέπει , την ώρα που πρέπει. Αν περάσει η ώρα του ύπνου των παιδιών για παράδειγμα με πιάνει μια μίνι υστερία.

2. Με λένε ρακοσυλλέκτρια γιατί δε πετάω τίποτα. Κάπου , κάποια στιγμή θα μου χρειαστούν λεω. Η πλάκα είναι ότι συνήθως αφού το πάρω απόφαση να πετάξω κάτι, πολύ σύντομα θα προκύψει κάτι στο οποίο θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω!

3. Είμαι μια ξενύχτισσα υπναρού. Το βράδυ μου αρέσει να κοιμάμαι όσο πιο αργά γίνεται, το πρωί μου αρέσει να ξυπνάω... όσο πιο αργά γίνεται! Και μπορεί να με πιάσει ο ύπνος... ακόμη και όρθια!

4. Δε χαρίζω εύκολα δικά μου πράγματα. Δένομαι με τα αντικείμενα. Ζήτησε μου αν θέλεις κάτι που θα πάρει ώρες να σου φτιάξω... Να σου αγοράσω κάτι ... όχι να σου δώσω κάτι δικό μου (εκτός κι αν είσαι το παιδί μου!)

5. Μια από τις μεγαλύτερες παραξενιές μου αλλά και ελάττωμα είναι ότι γίνομαι χαλί να με πατήσουν για τον έξω κόσμο και δε μπορώ να κακοκαρδίσω εύκολα κάποιον αλλά στο σπίτι βγάζω όλη τη γκρίνια και τη δύστροπη συμπεριφορά που μαζεύω μέσα μου. Μου το λέει συχνά ο αντρούλης μου αλλά μάλλον είμαι Δρ Τζέκιλ και Μρ Χάιντ...

Εχεις σκεφτεί ποτέ να μπλογκάρεις επαγγελματικά;

Αμε! Αλλά έτσι όπως μου ήρθε η σκέψη έτσι και έφυγε. Το να ασχολείσαι επαγγελματικά με ενα μπλογκ θέλει μεγάλη αφοσίωση , ώρες μπροστά στην οθόνη με σκοπό τη προώθηση και όσο και αν το κάνω κάπου κάπου δεν με ευχαριστεί ιδιαίτερα αυτή η διαδικασία.

Γιατί διάλεξες το συγκεκριμένο τίτλο για το μπλόγκ σου;

Γιατί μου άρεσε η διττή της σημασία. Όσο και αν είναι παγίδα ο συγκεκριμένος τίτλος λόγω της επικρατούμενης έννοιας της που έχει να κάνει με συμπεριφορά και ψυχολογία εκτός ορίων αλλά και οικονομική δυσπραγία, θα ομολογήσω οτι κάθε έννοια αυτής της λέξης με έχει αντιπροσωπεύσει σε κάποια στιγμή της ζωής μου. Αλλά μου αρέσουν περισσότερο οι θετικές της έννοιες . Γι'αυτό άλλωστε έχω γράψει την σημασία της λέξης στην about me page.

Μοιράσου μαζί μας μια απο τις αγαπημένες σου στιγμές της ημέρας

Είναι η ώρα που διαβάζω παραμύθι-βιβλίο στα παιδιά το βράδυ. Βέβαια αν έχει περάσει η ώρα, προσπαθώ να είμαι σύντομη για να μη τους στερήσω τον ύπνο, και τότε είναι που βγαίνει ο δύστροπος εαυτός μου, αλλά σε γενικές γραμμές, εκείνη η στιγμή που τα αγόρια μου είναι ζεστά σκεπασμένα και ασφαλή στο κρεβάτι τους και ταξιδεύουν στο κόσμο ενός βιβλίου μέσα από τη φωνή μου είναι μια στιγμή ευτυχίας.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο blogging;

Θα δώσω τη κλασσική απάντηση "Όχι όσο θα ήθελα". Και ισχύει. Είναι που πάντα υπάρχει κάτι να κάνω, είναι που πάντα υπάρχει καποιος να με καλεί, είναι που πάντα θα υπάρχει κάποιος να διεκδικεί το λάπτοπ, είναι που μερικές φορές σκέφτομαι αντί να πράξω. Αλλά μου λείπει και γεμίζει πολλά μικρά κομμάτια μιας ζωής στην οποία ο Θεός έχει φανεί πολύ γενναιόδωρος μαζί μου, και δε μπορώ να είμαι αρκετά ευγνώμων για αυτό.

Εξομολογήσου ένα ανεκπλήρωτο όνειρο σου

Να κερδίσω το τζόκερ! Πέρα από τη πλάκα , αν και θα ήθελα να κερδίσω το τζόκερ, ένα όνειρο μου είναι να γράψω και να εκδόσω ένα βιβλίο κάποια στιγμή στη ζωή μου. Όχι ότι έχω κάνει κάτι για αυτό, νομίζω οτι μοιράζομαι το ίδιο όνειρο με πολλούς άλλους εκεί έξω και έτσι το αφήνω να ζήσει χαρούμενα στη χώρα της φαντασίας!

Ποιό είναι το αγαπημένο σου βιβλίο όλων των εποχών;

Δύσκολο να απαντήσω σε αυτό. Βρίσκω να έχω συγκλονιστεί κυρίως από βιβλία που διάβασα στην εφηβική μου ζωή γιατί στην ενήλικη πάντα έτρεχα να προλάβω κάτι και δεν έδωσα αρκετό χρόνο σε κανένα βιβλίο να με υποτάξει. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που οταν σκέφτομαι τι βιβλίο θα ήθελα να γράψω, η απάντηση είναι "παιδικό βιβλίο". Θα πω δυο λοιπόν που έχουν σημαδέψει εκείνα τα χρόνια και συνεχίζω να ανακαλώ με αγάπη: Το "Ενα παιδί μετράει τ΄άστρα" του Λουντέμη και "Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου" της Πηνελόπης Δέλτα. 

Τι σου προσφέρει το blogging σε συναισθηματικό επίπεδο;

Ικανοποιεί την ανάγκη μου για δημιουργική έκφραση. Από κάθε πλευρά. Λατρεύω να γράφω και μπορώ να το κάνω με τους δικούς μου όρους , όποτε το αισθανθώ. Μπορώ να είμαι όσο ποιητική ή μελοδραματική θέλω εαν έτσι αισθάνομαι γιατί δεν ακολουθώ καμία φόρμα με κανόνες. Μου αρέσει επίσης να δημιουργώ πράγματα με τα χέρια μου, και η δυνατότητα να μοιραστώ αυτή την αγάπη μου με εξίσου ενθουσιώδεις του είδους είναι μια ιδιαίτερη χαρά για εμένα. Τέλος , ικανοποιεί την ανάγκη μου να απαθανατίσω στιγμές ευτυχίας. Διαλέγω να κρατήσω κυρίως αυτές, γιατί τις άλλες δε θέλω να τις κάνω πιο δυνατές απ'όσο φαντάζουν στο μυαλό μου. Αυτή είναι η απάντηση μου σε όσους μπορεί να με κατηγορήσουν οτι εξωτερικεύω μια απατηλή εικόνα μιας τέλειας μαμάς ή γυναίκας. Οχι, δεν είμαι.

Θα είμαι λίγο παράτυπη...
Δεν γράφω τους κανόνες του βραβείου εκτός από έναν: Οτι πρέπει να βραβεύονται μπλόγκερς με λιγότερο από 200 ακόλουθους. 

Δυστυχώς όμως έχω χάσει επαφή τους τελευταίους μήνες και όσοι θα ήθελα να βραβεύσω έχουν ήδη βραβείο. 

Καλώ λοιπόν εσάς μπλογκερς με λιγότερο από 200 ακολούθους να παραλάβετε το βραβείο σας και να απαντήσετε στις ίδιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις της Γιάννας . Μη ξεχάσετε να διαβάσετε τους κανόνες στην ανάρτηση της Γιάννας  γιατί μη κοιτάτε που εγώ δε προλαβαίνω... πρέπει να αναγράφονται και αυτοί!

Σας χαιρετώ και καλή μας εβδομάδα!


3 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγαπημένη και καλή εβδομάδα να έχουμε.
    καλιο αργα παρα ποτε λενε
    καθυστερημενο μεν βραβειο αλλα βραβειο.
    ευχομαι πολλα πολλα ακομη
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου δωσω και εγω με την σειρά μου συγχαρητήρια...ευχομαι πολλά υπέροχα βραβεία στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ ταυτίστηκα ειδικά με το ξενύχτησα υπναρού ( και τα παιδάκια σου πώς τα φέρνεις βόλτα; Θέλω να μου πεις τα μυστικά σου!) και με το ρακοσυλλέκτρια που δε θέλω τίποτα να πηγαίνει χαμένο!
    Καλέ σου είχα κι εγώ ένα βραβειάκι και άργησα πολύ να σε ειδοποιήσω. Έλα να το πάρεις κι αυτό καλή μου! http://andromeda-mygalaxy.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.