Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Χρόνια μας Πολλά!

Σήμερα είναι μια μέρα υπερηφάνειας για όλες τις γυναίκες.

Είναι μια μέρα που μας την έχουν κάνει δώρο οι γυναίκες 
όλων των παλαιότερων γενεών μέσα από μια συνεχή πάλη για την βελτίωση της θέσης του θηλυκού γένους σε όλο τον κόσμο ανά την ιστορία.
 Εάν αναλογιστούμε τι έχουν ζήσει απλές γυναίκες στο παρελθόν ώστε να έχουμε εμείς σήμερα το δικαίωμα να μιλάμε ελεύθερα, να σπουδάζουμε, 
να έχουμε δικαίωμα ψήφου είναι πραγματικά απίστευτο. 
Διανύουμε την εποχή που η γυναίκα έχει τις περισσότερες δυνατές ελευθερίες από ποτέ.

Πάλι όμως σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν ακόμη είναι αυτή η θέση που της αξίζει ή υπάρχει παραπάνω; 

Παρόλο που άνδρες και γυναίκες είμαστε ίσοι, ακόμη και σε αυτή την εποχή υπάρχει αυτός ο αδιόρατος σεξισμός που πλανάται στον αέρα και περνάει άθελά μας από μικρά στα κορίτσια και στα αγόρια.
 Είναι κάτι που και εμείς υποσυνείδητα έχουμε μάθει από μικρές και προσπαθούμε να αποβάλλουμε. Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι για τα αγόρια, τα μαστορέματα δεν είναι για κορίτσια, είναι τα πιο απλά παραδείγματα.
Σίγουρα σαν μητέρες μπορούμε να παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη αυτών των προκαταλήψεων.

 Έχουμε την δυνατότητα να πλάσουμε -όσο μπορούμε τουλάχιστον!- τη στάση ζωής των παιδιών μας και να τους μάθουμε να εκτιμούν την ισότητα των φύλων ακόμα και στις μικρολεπτομέρειες.
 Διότι αυτές κάνουν τη διαφορά!
Tο βιντεάκι που ακολουθεί το είχα φτιάξει πέρσι για τη γιορτή της γυναίκας.  Εχουν πεί για τις γυναίκες...



6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δέσποινα και χρόνια μας πολλά! Ωραίο το κείμενό σου, θα μείνω όμως στην τελευταία παράγραφο... Συμφωνώ, οφείλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας διδάσκοντας τους - εκτός όλων των άλλων- για την ισότητα των δύο φύλων! Μόνο αν σεβόμαστε το αντίθετο φύλο, μπορούμε να είμαστε καλά με τον εαυτό μας...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρία μου, εμείς που έχουμε αγόρια πρέπει να περάσουμε το σωστό μήνυμα στα παιδιά μας, όπως πρέπει και οι μητέρες που έχουν κορίτσια να τους μαθαίνουν να μην αφήνουν τους άλλους να τις κάνουν θύματα!

      Διαγραφή
  2. :-)
    Να έχεις μια όμορφη μέρα, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  3. Χρονια μας πολλα Δέσποινα! Εχεις απόλυτο δίκιο! Εμείς πρεπει να δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας και να τα καθοδηγησουμε! Χαρηκα πολυ που σε γνώρισα! Πολλά φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το κείμενο σου Δέσποινα μου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ως προς τα παιδιά μας- εγώ τουλάχιστον παροτρύνω από τώρα τον Δημήτρη να παίζει με τα κουζινικά ή να προσποιείται πως ξεσκονίζει κτλ- άλλωστε είναι μέρος της ανάπτυξης τους η μίμιση, αλλά και όταν μεγαλώσει θα τον παροτρύνω να κάνει όλα όσα θα τον κάνουν έναν ολοκληρωμένο ενήλικα, ανεξάρτητο εξ ολοκλήρου και αυτάρκη. Δεν πιστεύω πως άντρες και γυναίκες είμαστε ισότιμοι, είμαστε εντελώς διαφορετικά πλάσματα, ωστόσο αξίζουμε να μας φέρονται με σεβασμό. Πολύ χαίρομαι που με αφορμή το πάρτι έψαξα και εγώ μέσα μου βαθιά για τις γυναίκες... Φιλιά πολλά Γιάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.