Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Για τη γιορτή της Μητέρας...

Πριν ακόμη γίνεις μαμά, αυτή τη μέρα είναι για σένα ξεχωριστή. Μέρες πριν μπορεί να σκέφτεσαι τι δώρο θα της κάνεις, τι θα την κάνει πιο χαρούμενη. Όλο αγωνία της δίνεις το δώρο της και περιμένεις αυτό το γλυκό χαμόγελο που κάθε μαμά προσφέρει τόσο απλόχερα εκείνη την ώρα. Δεν είσαι βέβαια ακόμη ο αποδέκτης του δώρου. Δεν έχεις αισθανθεί αυτή την γλυκιά αίσθηση, την τρυφερότητα, την αγάπη άνευ όρων που σου προσφέρει το παιδάκι σου μέσα από μια τόσο απλή χειρονομία. Τι κι αν σου δώσει απλώς μια ζωγραφιά! Τι κι αν γράψει το όνομά του για πρώτη φορά στην καρτούλα σου, με γραμματάκια που θυμίζουν ορνιθοσκαλίσματα! Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι ότι είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου. Ότι δεν θα ήθελες τίποτα παραπάνω. Όλη η κούραση, οι αγωνίες, τα νεύρα, αυτή η αίσθηση ότι τις μισές φορές δεν ξέρεις τι σου γίνεται, απλά εξαφανίζεται.

Σήμερα λοιπόν, για την γιορτή της μητέρας, 5 μαμάδες - blogger, γράφουν για την μοναδική αυτή μέρα και για τα δωράκια που έλαβαν ή δώρισαν οι ίδιες στη μαμά τους. Κάθε μια ξεχωριστή. Όλες όμως είναι μαμάδες, μικρών ή μεγαλύτερων παιδιών. Αυτή είναι η μέρα τους!!



Δέσποινα





15 Χρόνια πριν... 
με μεγάλη μυστικότητα ετοιμάζαμε για σένα ένα δώρο για τη γιορτή της μητέρας. 
Πηλός, χρώματα της αγάπης, λίγη μαγεία από χρυσόσκονη 
και από πίσω μια αφιέρωση από τις κόρες σου:
 "Με αγάπη για τη γιορτή της μητέρας...09.05.1999"
15 Χρόνια μετά... 
Η καρδούλα αυτή σε συντροφεύει στη ξενιτιά. Ακόμη αρτιμελής,
 αν και το χρώμα της ξεθωριασμένο οι χτύποι της σου θυμίζουν πόσο σ' αγαπάμε.
15 Χρόνια μετά, σου εύχομαι ακόμη Χρόνια Πολλά.
Είμαι ακόμη η κόρη σου, αν και μητέρα εγώ η ίδια και ακόμη σ' αγαπώ...



Γιούλη



«Όταν ένα παιδί σου δίνει κάποιο δώρο, ακόμη κι αν είναι μία πέτρα που μάζεψε, αποπνέει ευγνωμοσύνη. Μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που έχει να δώσει και επέλεξε εσένα για να το δώσει» 
Dean Jackson
Όταν ένα παιδί σου δίνει οτιδήποτε, είναι τόσο μαγευτικό! Πόσο μάλλον όταν στο δίνει γιατί απλά είσαι η μαμά του! Κι ενώ  σε κάνει χαρούμενη μόνο με την ύπαρξη του, θέλει να σου δείξει και με το παραπάνω πόσο σε αγαπάει!!! Η χαρά για αυτόν που παίρνει δώρο είναι μεγάλη. Η χαρά όμως για αυτόν που το δίνει είναι ακόμη μεγαλύτερη!!! Ειδικά τα παιδιά νοιώθουν υπέροχα γιατί δεν έχουν την ευκαιρία να σου αγοράσουν όπως το κάνεις εσύ για αυτά. Όταν δείξεις τη χαρά σου για αυτό που σου δίνουν, εκείνα «πετάνε στον ουρανό»!!! η γιορτή της μαμάς είναι μια γιορτή τιμής για την μητρότητα! Εγώ θα έλεγα ότι η γιορτή της μαμάς είναι μια γιορτή για όλους! Για την μαμά, για τα παιδιά, αλλά και για τον μπαμπά!



Μαρία



Σήμερα είχα μια από τις ομορφότερες μέρες. Πήρα την πρώτη κάρτα για τη γιορτή της μητέρας απ’ το μεγάλο μου το αγοράκι... Με γράμματα γραμμένα απ’ τα χεράκια του! “ΜΑΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ” Μου έφτιαξε ένα βραχιόλι (μα πείτε, δεν είναι υπέροχο; ). Εκείνος μου έδινε τις χάντρες κι εγώ τις περνούσα. Μου έφτιαξε ένα κολιέ, μόνος του. Το μεγάλο μου αγόρι με συγκίνησε τόσο, μα τόσο πολύ... 


Όχι μόνο για την κάρτα, που έκοψε και κόλλησε μόνος του, ούτε για τα στολίδια, παρόλο που τα φοράω με χαρά και περηφάνια! Κυρίως, γιατί όταν μας είδε με τον αδερφό του, έτρεξε και αγκαλιάστηκαν, και φιλιόντουσαν, σαν να είχαν μέρες να βρεθούν. Κι ενώ τους κοίταζα, δεν άντεξα, σκέφτηκα “ε, ναι, αυτό είναι ευτυχία.”. Κάτι έχω κάνει κι εγώ...


Μαρία



Οι μητέρες είναι τα μοναδικά πλάσματα που δουλεύουν αδιάκοπα 
και αγόγγυστα όλη τη μέρα φροντίζοντας τα παιδιά τους χωρίς να γνωρίζουν αργίες
 και γιορτές, χωρίς ένσημα και ειδικά επιδόματα! 
Οφείλουμε λοιπόν όλοι εμείς να τιμήσουμε τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα 
και να θυμηθούμε τον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή 
ανταποδίδοντας με τον τρόπο αυτό στο ελάχιστο όσα κάνει για μας!



Μαρία


Γιορτή της μητέρας, η πιο γλυκιά γιορτή. Ένα λουλούδι, μία ζεστή αγκαλιά κι ένα γλυκό φιλί κάνουν μια μανούλα να πετάει στον ουρανό. Λουλούδι στα λουλούδια λοιπόν. Κι ενώ μπορούμε να κόψουμε ένα λουλουδάκι να δώσουμε στη μανούλα μας και να της πούμε πόσο πολύ την αγαπάμε, δε θα ήταν καλύτερο το λουλούδι αυτό να έμενε στον χρόνο? Γι'αυτό λοιπόν παίρνουμε ένα γλαστράκι με το αγαπημένο λουλούδι της μαμάς κατά προτίμηση, ένα τενεκεδένιο δοχείο και περιτύλιγμα σε χαρούμενα χρώματα. Τυλίγουμε το τενεκεδάκι, προσθέτουμε κι ένα φιόγκο από κορδέλα για τσαχπινιά, τοποθετούμε μέσα το γλαστράκι κι έτοιμο το δωράκι μας. Έτσι η μαμά θα προσθέσει ένα ακόμη γλαστράκι στον κήπο/μπαλκόνι της και σίγουρα θα το εκτιμήσει περισσότερο μιας και θα της το θυμίζει κάθε μέρα. Χαρούμενη γιορτή της μητέρας! 


Μάγδα



Τα τελευταία χρόνια η γιορτή της μητέρας είναι μια από τις πιο τρυφερές ημέρες του χρόνου. Το μεγάλο μου παιδάκι, κατεβαίνει όλο χαρά από το σχολικό και δεν κρατιέται, δεν βλέπει την ώρα να πάμε σπίτι για να μου χαρίσει το δώρο μου. Και όλα είναι ένα προς ένα! (Αυτή την ώρα που γράφω αυτά τα λόγια, δεν έχω δει ακόμη το φετινό μου δώρο!) Πριν δύο χρόνια λοιπόν πήραμε αυτή την υπέροχη υφασμάτινη τσάντα, με τα αποτυπώματα του χεριού του να την στολίζουν σαν πολύχρωμα δεντράκια. Περιττό να σας πω ότι με συντροφεύει συνέχεια και έχει αποσπάσει και ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά σχόλια. Και εγώ φυσικά καμαρώνω σαν παγώνι.


Και πριν σας αφήσω, δεν πρέπει να αδικήσω το μικρό μου που για πρώτη χρονιά φέτος μου έφερε δωράκι, ένα λουλούδι (προϊόν ανακύκλωσης) και μια τεράστια σφιχτή αγκαλιά.
Ξέρω πως θα ακολουθήσουν κι άλλα, πολλά δωράκια. Καθώς και πολλά, πολλά δάκρυα χαράς και απόλυτης ευτυχίας για τις δύο αυτές ψυχούλες που δεν διστάζουν να δείχνουν και να δίνουν την αγάπη τους σε εμένα καθημερινά!


Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μάχη και στην πρωτοβουλία της να μας συγκεντρώσει όλες μαζί στην ομάδα του Facebook «Μαμαδο-blogs».
Προς πείσμα όσων πιστεύουν ότι οι μαμάδες έχουν κάτι να χωρίσουν!

Ευχαριστώ τη Μάγδα από το Κάθε μέρα Γονείς  για την ωραία ιδέα
 της κοινής μας ανάρτησης,
 καθώς και για την εισαγωγή και την επιμέλεια της παραπάνω ανάρτησης!



10 σχόλια:

  1. Το έγραψα και στο swanocean της Μαρίας,πόσο μοναδικά θεωρώ τα δώρα των παιδιών με όλη αυτή την αγάπη,που κρύβουν!Να χαίρεστε όλες τα παιδάκια σας!!
    Η καρδούλα,που φτιάξατε στη μαμά σας είναι υπέροχη!!Τι κι αν έχει ξεθωριάσει;έχει την αγάπη σας κι αυτό φτάνει!!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά όμορφα όλα.
    Χρόνια πολλά σε ολες τις μανούλες
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραιααααααα.. Καλα παιθαινω με τα δωρακια των μικρων παιδιων.
    Χρονια σας πολλα μανουλες !
    Να χαιρεστε τα παιδακια σας!
    Φιλια Δεσποινα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη ανάρτηση Δέσποινα! Κι εγώ δίνω σημασία στα μικρά δώρα των παιδιών. Κυνηγούσα την αδερφή μου καιρό για να μην αδιαφορεί όταν ο μικρός της χάρισε ζωγραφιές. Κάποτε, μεγάλος πια της έκανε τα παράπονα του! ( δεν είχε ξεχάσει το πουλάκι μου)
    Χρόνια πολλά Δέσποινα, και να χαίρεσαι και τη μανούλα σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές είμαστε κι εμείς οι μανούλες μας σε πυρετό εργασιών και παρασυρόμαστε! Αλλά καθετί που παιρνω από τα χεράκια τους είναι πολύτιμο...
      Να χαίρεσαι κι εσύ τη μανούλα σου Αριστέα μου!

      Διαγραφή
  5. Έχω φυλαγμένα όλα τα δωράκια που μου έκαναν με τα χεράκια τους όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου!
    Είναι όλα τόσο σημαντικά!
    Χρόνια πολλά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ! ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΙΑ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ όλες για τα σχόλια σας! Μαρίες μου, Μαρία ελενα,
    Πέτρα μου μου,Σταυρούλα, να χαιρόμαστε μανούλες και παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.