Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πανδαισία χρωμάτων


Ο μικρός μου κάθε φορά που γυρίζει με τα πόδια από το σχολείο μου έχει μία έκπληξη. Εμφανίζεται στη πόρτα με ενα θριαμβευτικό χαμόγελο στα χείλη , το χεράκι του κρυμμένο πίσω από τη πλάτη και μου ζητά να μαντέψω τι κρύβει από πίσω. Μετά από κάποιες -πειστικές ελπίζω- προσπάθειες να μαντέψω τον ικετεύω να μου πει. Τότε εμφανίζει μπροστά μου ενα μπουκετάκι απο κίτρινα ανοιξιάτικα λουλούδια γεμάτος περηφάνεια: Για σένα μαμά!




Βγήκα σήμερα το πρωί και αποφάσισα να πάρω μαζί τη φωτογραφική μηχανή μας, τη "γριούλα" μας. Είναι γαμήλιο δώρο και κοντεύει να κλείσει δεκαετία αλλά δε μπορώ να την αντικαταστήσω με τίποτα. Σε αυτήν οφείλουμε κάθε πολύτιμη στιγμή  της οικογένειας μας, από το γαμήλιο ταξίδι, τα μπομπιράκια μας, τις μικρές χαρές της καθημερινότητας! Άλλωστε κάνει θαύματα με τα χρώματα... Δώσε της χρώμα... και πάρε της τη ψυχή!


Η πασχαλιά έχει ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου... Εχει θεσπέσια μυρωδιά! Θυμάμαι στα σχολικά μου χρόνια τέτοια εποχή  έκοβα ενα κοτσάνι στην επιστροφή από το σχολείο και δε χόρταινα να το μυρίζω... Κρίμα που δεν έχω πετύχει καμία εδώ κοντά... Αυτή που έβγαλα φωτογραφία ήταν μικρή ακόμη, δειλά δειλά απλώνει και αυτή τα κλαδάκια της...


Τα τριαντάφυλλα απολαμβάνουν τη θέση τους στο θρόνο του βασιλείου των λουλουδιών... Όταν έβγαλα αυτή τη φωτογραφία φυσούσε ενα γλυκό αεράκι που κουνούσε νωχελικά το όμορφο αυτό ρόδο...


Όλοι έχουν δικαίωμα στην ομορφιά των λουλουδιών...
 Ενα περβάζι γεμάτο αγάπη για τα λουλούδια...


Ταπεινό χαμομηλάκι και περήφανα ωραίο... 


Χαίρομαι όσους έχουν κήπο στο σπίτι τους. Όσους ασχολούνται με τα λουλούδια. Εγώ δεν το έχω με τη κηπουρική. Εκανα κάποιες φιλοτιμες προσπάθειες, κυρίως με τα λουλούδια που μας έφεραν όταν γεννήθηκαν τα παιδια. Τα απογοήτευσα και απογοητεύτηκα οικτρά.


Τώρα πια αρκούμαι στο να απολαμβάνω την ομορφιά τους, να χαίρομαι την ευωδιά τους και να αγαλλιάζω κάθε φορά που παίρνω εκείνο το μπουκετάκι από αγριολούλουδα...


Το συγκεκριμένο έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά που ανασύρει αναμνήσεις...


Εδώ μου κόπηκε η ανάσα! Αυτό το πλούσιο χρώμα είναι μαγευτικό! Αισθάνεσαι λές και αν το αγγίξεις θα είναι ρευστό, έτοιμο να κυλίσει σε σταγόνες από τα δάχτυλά σου! 


Από εδώ κόβει λουλουδάκια ο μικρός μου
 για τη σύνθεση της ανθοδέσμης του!


Θυμάται κανένας τα "σκυλάκια"; Είχαμε στην αυλή μας όταν ήμουν μικρή και έχουμε ζήσει ολόκληρες συναυλίες γαυγίσματος με τα αξιολάτρευτα αυτά λουλούδια!



Η πεθερά μου αγαπάει πολύ τα λουλούδια, και την αγαπάνε και αυτά! Μια από τις γλάστρες της εδώ, απολαμβάνει τον πρωινό ήλιο...


Πόσο ωραίο τρόπο έχει η φύση να μας δείχνει οτι η ζωή είναι ωραία...Μέσα σε μία πανδαισία χρωμάτων και ευωδιών, μας καθησυχάζει στέλνοντας μας το μήνυμα:

Θα περάσει και αυτό, κοίτα γύρω σου, όλα κάνουν το κύκλο τους, θα κάνει και αυτό (που μας απασχολεί) το δικό του...

21 σχόλια:

  1. Η πιο ωραία φωτογραφία είναι εκείνη που δε φαίνεται: το παιδί που φέρνει δώρο στη μαμά! Πολλά φιλιά και καλό απόγευμα. Πολύ ευωδιαστή ανάρτηση! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Joan μου αυτή τη φωτογραφία την έχω ανεξίτηλα αποτυπωμένη στη μνήμη μου! Την απόλαυσα πολύ αυτή τη συλλογή φωτογραφιών... Υπάρχουν και κάποιες άλλες που κρίμα είναι να μη τις δούν ανθρώπινα μάτια! Ίσως να τις συμπεριλάβω σε άλλη ανάρτηση...
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τίτλος σου Δέσποινα δικαιολογεί άψογα την ανάρτηση: πανδαισία χρωμάτων! Υπέροχες φωτογραφίες με καλύτερη τα αγριολούλουδα του μικρού! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Αριστέα! Αυτή η φωτογραφία κατέχει επάξια τη πρώτη θέση και στην ανάρτηση και στη καρδιά μου!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μόλις μου θύμισες πως δεν πότισα τους σπόρους του βασιλικού και του ηλίανθου και δε θα έχω να "φωτογραφίζω" το καλοκαίρι αν δεν το κάνω...χαχα!
    Η δική μου η πασχαλιά που πολύ την καμάρωνα, φέτος μάλλον με αποχαιρέτισε....δεν πειράζει θα μυρίσω τη δική σου!!
    Ο μικρός σου είναι υπέροχος...μα δεν είναι ανεκτίμητα αυτά τα λουλουδάκια που προσφέρουν?...ακόμα μου φέρνουν τα δικά μου κι ας μεγάλωσαν...πολύ το χαίρονται, γιατί κάνω λες και μου δίνουν τον κόσμο ολόκληρο...χμμ... μάλλον μας τον δίνουν τελικά!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να γράψω πως η γριούλα σου βγάζει ωραίες φωτογραφίες....και η δική μου γριούλα είναι...χαχα....

      Διαγραφή
    2. Μακάρι και εμένα τα δικά μου να μου χαρίζουν έτσι τον κόσμο όλο και αφού μεγαλώσουν!
      ΥΓ: Η γριούλα μου είναι άκρως επιλεκτική! Θέλει Φύση βρε παιδί μου . το λαχταράει. θέλει ήλιο, πράσινο, θάλασσα! Αμα τη κλείσεις μέσα, ταλαιπωρείσαι να βγάλεις κάτι καλό, μας κρατάει μούτρα!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!
    Κι εγώ δεν το είχα με την κηπουρική αλλά για κάποιον λόγο μετά την Δώρα αναζητώ μερικές γλαστρούλες! Βέβαια δεν έχω μπαλκόνι ['εχω, αλλά είναι μια σκατούλα] και δεν μου επιτρέπει να βάλω μερικές!
    Αν μετακομίσουμε σύντομα όπως ελπίζω, σίγουρα θα βάλω και τότε θα βγάζω κι εγώ τόσο όμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι τότε! Οι πιο πολλές από τις φωτογραφίες που βλέπεις είναι απο μία βόλτα που έκανα με τα πόδια! Βρίσκονται παντού αυτές οι ομορφιές! Θα ήθελα να κάνω πάλι την απόπειρα να αναλάβω κάποιο φυτό αλλά φοβάμαι μη κάνω...εγκληματική πράξη! Ισως να αρχίσω με κανένα γλαστράκι βασιλικού ή δυοσμου...

      Διαγραφή
  7. Με τα λουλούδια έχω τρελα!!!!Τέλειες φωτογραφίες!Αυτό που ζήλεψα ήταν οι μαργαρίτες!Μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά έχω αλλεργία!
    Έρχομαι από link party...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρίσκω! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου! Γέμισε η οθόνη μου χρώματα και αρώματα. Λατρεύω τα λουλούδια και έχω γεμάτα τα μπαλκόνια μου με γλάστρες. Μια χρονιά είχα φυτέψει και σκυλάκια. Από τότε κάθε χρόνο ξεφυτρώνουν άναρχα σε όλες τις γλάστρες! :) Να χαίρεσαι τον μικρούλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λουλούδι είναι όπως και το συνομήλικο ζωάκι, αν του δείξεις την αγάπη σου μια φορά τότε δεσμευεται μαζί σου για πάντα!
      Καλώς βρεθήκαμε!

      Διαγραφή
    2. Συνονόματο ήθελα να πω...

      Διαγραφή
  9. μου ήρθε η μυρωδια των λουλουδιών.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα λουλούδια σου ανεβάζουν τη διάθεση! Τόσα χρώματα, τόση ποικιλία... Υπέροχες φωτογραφίες από τη γριούλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σήμερα είδα και τις αλλαγές στο "σπιτάκι" σου!!! Ωραίες!!!
    όπως και οι φωτο υπέροχες!!!! Έχω και ένα θέμα ε τα λουλούδια....αχχ!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπεροχες και οι φωτο και τα λουλουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματική πανδαισία χρωμάτων αλλα τι να πει κανείς για την ομορφη χειρονομία του μικρού σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ομορφες εικόνες αλλα η πρωτη ειναι η αγαπημένη μου γιατι είναι τα λουλουδάκια που σου εφερε ο μικρός. Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή στο παρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.