Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πως να μετατρέψετε ένα χειρόγραφο σχέδιο σε ... έργο τέχνης !

Made by Despoina

Όλοι γνωρίζουμε ότι η τέχνη είναι υποκειμενική. Κάτι που είναι τέχνη για έναν άνθρωπο, για έναν άλλο είναι απλώς...γεωμετρικά σχήματα! Είναι κάτι που συνηθίζω να λέω στα αγόρια μου, μια και πολλές φορές ακούγεται από τον Θάνο που ως μεγαλύτερος  ο κύριος πολύξερος χαρακτηρίζει τις ζωγραφιές του μικρού μουντζούρες. 
"Η ζωγραφική είναι τέχνη και στη τέχνη μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε" του λέω προσπαθώντας να κατευνάσω τα πνεύματα. Κάθε μορφή έκφρασης της τέχνης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση της ζωγραφικής είναι τέχνη.
Από μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω, να κάνω σκίτσα και προσωπογραφίες και τα τετράδια και τα βιβλία μου ήταν γεμάτα από αυτά τα σχέδια. Είναι κάτι που περήφανα δηλώνω ότι το πήρα από το μπαμπά μου, δηλαδή την κλίση στη ζωγραφική και γενικά την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα μου από αυτόν τα έχω πάρει.
Παρόλο που μαζί με το γράψιμο ήταν μια μεγάλη μου αγάπη, ποτέ δεν πήρα μαθήματα ζωγραφικής και έτσι μαζί με τις άλλες μου αγάπες μπήκε για πολλά χρόνια στο συρτάρι. Αναρωτιόμουν όμως πάντα, πως γίνονται οι εικονογραφήσεις των παραμυθιών, πως γίνεται η χειρόγραφη ζωγραφική σε ψηφιακή κοκ. Ακόμη δεν έχω μάθει πως γίνεται στη πραγματικότητα, αλλά εκεί που καθόμουν μια ημέρα μου ήρθε η ιδέα να περάσω ένα μου σχέδιο μέσα από τον Online Photo Editor PicMonkey για του οποίου την ύπαρξη έμαθα από το ευλογημένο  al4blogs . Για να δω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Αυτό που προέκυψε μου άρεσε πολύ!

Στο μενού επέλεξα το touch up όπου μπορείς να επεξεργαστείς πολλά πράγματα στο πρόσωπο. Χρώμα ματιών, βλεφαρίδες, χείλη, ρυτίδες, ότι ζητάει η ψυχή σου... αρκεί να είσαι royal member. Αλλά εγώ νομίζω ότι και με  τις δωρεάν  επιλογές είχα μια χαρά αποτέλεσμα!
Έβαλα στο πρόσωπο μια ροζ απόχρωση σε ρουζ για το δέρμα, πιο έντονο ροζ για τα μάγουλα και έδωσα ένταση στα φρύδια . Τα μαλλιά υπάρχει δυνατότητα να γίνουν είτε με την επιλογή για το μολύβι φρυδιών, είτε για τη σκιά των ματιών. Ανάλογα με την απόχρωση που θέλουμε να δώσουμε, σκούρα ή πιο ανοιχτή, παίζουμε με το fade. Η λεύκανση των δοντιών ήταν επίσης ένα χαριτωμένο εργαλείο...
Σκίτσο με αφορμή ενα παιδικό μπλοκάκι με εξώφυλλο τη Barbie μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφορετικές εικόνες!

.Αφού είδα ότι το πρόσωπο ήταν στο επιθυμητό σημείο, πήγα σε ένα άλλο σημείο που έχει πολύ πλάκα και μπορείς να επιτύχεις μια σειρά από διαφορετικα αλλά ωραία αποτελέσατα...Τα εφέ! 
Εκεί το μόνο που χρειάζεται είναι άπλετος χρόνος να πειραματιστούμε και νομίζω οτι είναι κάτι με το οπίο  ήδη η κοινότητα των bloggers ασχολείται, δηλαδή με ποικίλους τρόπους επεξεργασίας της φωτογραφίας.
Μου άρεσε ιδιαίτερα το παρακάτω τετράγωνο κάδρο που θα μπορούσε να αποτελέσει ιδιαίτερο στοιχείο σε έναν κατάλευκο τοίχο.

Αυτή η σύνθεση των τεσσάρων εκδοχών της ίδιας ζωγραφιάς
 δε θα γινόταν ένα ωραίο πόστερ για ενα φοιτητικό δωμάτιο; 
Κλείνω τελειώνοντας με μια πασχαλινή χαριτωμενιά την οποία έκανα χάρη στο tutorial της Μάχης σχετικά με την αφαίρεση του φόντου των φωτογραφιών. Ενα πραγματικά ωραίο εργαλείο!




Σας χαιρετώ !

15 σχόλια:

  1. ειναι πανέμορφα! ολα αυτά τα εκανες στο picmonkey? μπραβο! με σκαναρισμα περασες το χειρογραφο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν πολύ ανυπόμονη και απλά τα φωτογράφησα. Αλλά φαντάζομαι οτι στο σκανάρισμα θα είχε πιο καθαρό αποτέλεσμα... Η Barbie ας πούμε που ήταν πιο μακρινή φωτογραφία γκριζάρισε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί όμορφο αποτέλεσμα!!! Γενικά υπάρχουν πολλές-πολλές δυνατότητες στην επεξεργασία της φωτογραφίας, αρκεί να ασχοληθείς λιγάκι μαζί της!
    Προσωπικά, μου άρεσαν τα... "πειραγμένα" έργα τέχνης σου!!
    Και ναι: Αυτό πρέπει να είναι το πιο όμορφο πορτραίτο της... Δούκισσας Νομικού!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να εξερευνήσω τις άπειρες δυνατότητες των επεξεργαστών φωτογραφίας!
      Καλή Μ. Εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. πω πω το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο!!
    συγχαρητηρια!
    Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουαου!!!!!! Κούκλα η...Νομικού! Αχαχα! Τελικά έχουμε κι άλλο κοινό: κι ο γιος μου ασχολείται με το σκίτσο, αλλά...ευτυχώς δεν κάνει τη...Barbie!! Αχαχαχα!! Μάκια καλλιτεχνάρα! Καλή εβδομάδα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δείς που στο τέλος θα βγούμε και... συγγενείς!
      Μάκια μάκια!

      Διαγραφή
  6. Μα ειναι τελεια Δεσποινακι ! πραγματικα πολυ πολυ ομορφα!
    Μπραβο!

    * Η Δουκισσα ειναι μια Barbie αρα μια χαρα την εκανες..Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου, καμαρώνω και εγώ λες και έκανα κάτι! Εχουν περάσει χρόνια που ασχολούμουν με το σκίτσο και νόμιζα οτι είχα σκουριάσει τελείως! Κάτι φτουράω ακόμη!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Α! Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται όλο αυτό!
    Θα πειραματιστώ κι εγώ!
    Μπράβο σου που το έχεις με τα καλλιτεχνικά! Κι εγώ δεν έχω πάρει μαθήματα. Μόνο ό,τι έχω διαβάσει!
    Αν θέλεις να μάθεις για το ντεκουπάζ με χαρά να σε βοηθήσω!
    tea_airis@yahoo.gr το μέιλ μου
    Μόνο να συνέρθω λίγο από όλο τον δημιουργικό οργασμό!
    Δεν είναι δύσκολο αρκεί να σε καθοδηγήσει κάποιος :))
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αριστέα μου! Σε αφήνω χαλαρά να συνέλθεις και κάποια στιγμή θα τα πούμε! Ξέρω μόνο οτι χρησιμοποιούνται χαρτοπετσέτες στο ντεκουπαζ αλλά εγω έχω χρησιμοποιήσει με ατλακόλ ενώ εσύ πρέπει να το κάνεις με άλλα υλικά φαντάζομαι..
      Φιλάκια, καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  8. Despoulini mou, mou aresan polu oi dimiourgies sou!!! Kai ontos me xara the to evaza sto foititiko mou domatio! O mpampas den kanei koumanto pia stous toixous mas! lol Dexese paragkelies?? Perimeno loipon an sou erthei empneusi na ftiakseis kati gia to dikomou domatio!!! Kai an mporo, tha ithela na kano ena request!! Dimiourgise kati exontas sto mialo sou to "theatro". Xoris na se periorizei auto vevea... Polla zitao e?? Filakia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώτη μου θα το προσπαθήσω αλλά επειδή εσύ είσαι η ειδικός του θεάτρου μήπως να με βοηθούσες λίγο όσον αφορά την έμπνευση;
      Περιμένω!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. πολύ ωραία δουλειά :)
    Από το link party
    http://ginamegoneis.blogspot.gr/2014/06/link-party-6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.