Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Οδύσσεια ενός blog!

Έχει περάσει καιρός από την πρώτη φορά που μου πέρασε η ιδέα να κάνω ένα δικό μου blog. Πολύ γρήγορα η ιδέα αυτή αποκοιμήθηκε μέσα μου μια και δεν ήξερα από που να αρχίσω αλλά και πώς να συνεχίσω. Ώσπου λίγο καιρό πριν διάβαζα ένα βιβλίο του Τζο Βιτάλι που έκανε αναφορά στη δημιουργία blog με αποτέλεσμα να ξυπνήσει η ιδέα αυτή και πάλι . Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να το κάνω όλα ξετυλίγονταν μπροστά μου σαν να ήταν από την αρχή εκεί απλά εγώ δε τα έβλεπα. Οι πληροφορίες για να ξεκινήσω, από εκεί που με οδηγούσαν σε αδιέξοδο ξαφνικά εμφανιζόταν το καίριο link που θα μου έδειχνε το δρόμο για να συνεχίσω. Ένα σωρό ιστολόγια με παρόμοιο θέμα με το δικό μου έκαναν την εμφάνισή τους από τελείως διαφορετική προέλευση για να με καθοδηγήσουν. 


Έτσι έφτασα στην πλατφόρμα του blogger. Έχοντας ανοίξει το λογαριασμό με το όνομα που μου είχε εμφανιστεί ως δια μαγείας στο μυαλό μου  και ήταν αδιαπραγμάτευτο (και πολύπλευρη η σημασία του βλέπε επίσης Μαμά... σε κρίση! ) μπαίνω μέσα να στήσω το blog  και έμεινα να κοιτάω μια άδεια οθόνη με κάτι τίτλους! Στην αρχή μου φάνηκε βουνό , αν και ξέρω να χειρίζομαι τον Η/Υ αρκετά καλά αλλά το ECDL δε βοηθά καθόλου με τα html...

Έτσι ξεκίνησα... Καθημερινά ανακάλυπτα και ένα νέο στοιχείο, ένα νέο εργαλείο για το χτίσιμό του. Με οδηγό τη παρατήρηση και την εξερεύνηση νομίζω ότι έχω φτάσει τουλάχιστον στα μισά του δρόμου. Έχοντας βέβαια κάποιες ουσιώδεις ελλείψεις αναζήτησα τη βοήθεια του all4blogs και οι προτάσεις της Ανθής Ζωίδου που μου απάντησε ήταν διαφωτιστικές:

  • Δημιουργία μοναδικού header που να αναδεικνύει τα στοιχεία της προσωπικότητάς μου (Το νέο header δε θα μπορούσε να με εκφράζει καλύτερα!)
  • Πρόσθεση συσχετιζόμενων άρθρων κάτω από κάθε ανάρτηση.
  • Αλλαγή εξωτερικών συνδέσμων ώστε να ανοίγουν σε νέο παράθυρο.

Την ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για τις υποδείξεις της. Με βοήθησε πολύ ως προς το που να στραφώ για να είναι ολοκληρωμένο το blogaki μου.

Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε, το header έχει αλλάξει. Όσο για το δεύτερο, το εγκατέστησα το linkwithin αλλά δε δουλεύει ! Για να δούμε πως θα το προσπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο...

Το τρίτο βήμα είναι ένας γρίφος για εμένα: Πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη μύτη μου αλλά δε μπορώ να βρω το τρόπο να αλλάξω το τρόπο που εμφανίζονται τα link σε άλλες σελίδες! (Κάτι μου λέει όμως ότι θα το βρω...) 

Υπάρχει όμως και άλλο ένα θέμα που με ενοχλεί υπερβολικά: Δε μπορώ να γίνω μέλος σε άλλα blog  και φαίνεται πως και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να γίνουν μέλη στο δικό μου- είναι ένα πρόβλημα του bloggerr για εδώ και ένα μήνα περίπου -λένε- και δεν έχει λυθεί ακόμη...

Και η σπαζοκεφαλιά ; Πως κάνεις την Αρχική Σελίδα να εμφανίζεται στα αγγλικά; Αυτή η ασυμμετρία  με εκνευρίζει αφάνταστα! 

Κάπου εδώ τελειώνει και αυτή η ανάρτηση. Είπα ότι έχω φτάσει στα μισά του δρόμου. Και χαίρομαι πολύ για αυτό. Κάθε νέα βελτίωση που γίνεται είναι ένα βήμα προς τα μπροστά.  Δε θέλω να φτάσω όμως ακόμη στο προορισμό μου. Θέλω να χαρώ κάθε νέα ανακάλυψη... Γιατί όπως είπε και ο Καβάφης για την Ιθάκη:

"Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει•
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν."


Σχετικά με την Ιθάκη:
Read more:

 http://latistor.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι νομίζω.... Εγώ μαλιστα το ετοίμαζα για μήνες! Δεν μου άρεσε τίποτα, το έστηνα και το χαλούσα την ίδια στιγμή! Ευτυχώς όμως καταστάλαξα και άρχισα να γράφω και ήταν τέλεια!
    Μου αρέσει πολύ η εμφάνιση του blog σου και ειδικά το header το οποίο όλο λέω να φτιάξω αλλά μετά βαριέμαι και δεν το ξεκινάω.... Όσο για το όνομα...απλά τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε έχω μέσα στην καρδιά μου... Είσαι το πρώτο άτομο που μου έδειξες την ηθική σου στήριξη... Σε ευχαριστώ πολύ, δε κρύβεται η ζεστασιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti oraio taksidi pou ksekinises!!! Kai auto to poiima, odigos zois (I love it)! To header edose mia pio prosopiki nota sto blog alla einai kai pio "zesto" ...an mporo na to po etsi... Keep writing!! Can't wait to see more!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέσποινα καλό μεσημέρι και καλώς σε βρίσκω! Να σου πω πως, με πάρα πολύ μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να συμμετάσχεις στις ιστορίες από τα σχολικά χρόνια! Επίσης, στο διαδίκτυο είμαστε μια μεγάλη παρέα, άρα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές! Γράψε όποτε θες το κείμενο σου κι απλά ενημέρωσε με για να το προτείνω κι εγώ από το μπλογκ μου, για να σε διαβάσουμε! Χάρηκα που βρεθήκαμε, πολλά φιλιά, καλό Σ/Κ και..περιμένω, οκ;; :)))) Πάω να σε προσθέσω στη λίστα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα! Έφτασα ως εδώ ψάχνοντας στο google "πώς μπαίνω στο ιστολόγιό μου blogger" και οφείλω να σε ευχαριστήσω που με διαφώτισες αρκετά ως προς κάποια θεματάκια που με απασχολούν. Το δικό μου μπλογκ μετράει σχεδόν ένα μήνα ζωής και ακόμη δεν έχω καταφέρει να καταλάβω πώς μπαίνω στις πληροφορίες του ιστολογίου μου από τον λογαριασμό μου στο gmail. Κάπου εκεί μπερδεύεται το google plus, με τις κοινότητές του και τις κοινοποιήσεις του και χάνομαι. Καλή επιτυχία με το μπλογκ και με ό,τι άλλο ασχολείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες! Σιγά σιγά θα τον βρεις και εσύ το δρόμο σου, όπως όλοι μας! Μη διστάσεις να ρωτήσεις εαν έχεις απορίες, εγώ είμαι στη διάθεση σου!

      Διαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.