Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νέα ζωή για ένα ρολόι τοίχου!

Θυμάστε εκείνη την εκπομπή που έδινε παλιά στην ΕΡΤ και αφορούσε δημιουργικές κατασκευές; Ο τίτλος ήταν Art Attack και ήταν απίστευτα εμπνευσμένη εκπομπή. Ο παρουσιαστής ήταν καταπληκτικός στο να μετατρέπει τα σκουπίδια σε έργο τέχνης. Με κύριο εργαλείο την κόλλα ατλακόλ μπορούσε να κάνει θαύματα.


Αυτά θυμήθηκα πριν από λίγες μέρες όταν εκεί που...
χάζευα τηλεόραση έπεσε το μάτι μου πάνω στο ρολόι τοίχου που έχουμε στο δωμάτιο. Είναι ένα απλό ρολόι που είχαμε πάρει από το ΙΚΕΑ  πέντε χρόνια πριν και το είχα μεταμορφώσει αντικαθιστώντας το απλό λευκό του φόντο με μία φωτογραφία των παιδιών από τη βάπτισή τους (Ναι, με δεκαέξι μήνες διαφορά, βαφτίστηκαν την ίδια μέρα. Ο Αλέξης ήταν μόλις δυόμιση μηνών!) Η αλήθεια είναι ότι το ρολόι αυτό τα έχει φάει τα ψωμιά του. Ο δείκτης των δευτερολέπτων έχει κολλήσει και ένα ακροβατικό των παιδιών πριν από λίγους μήνες του εξασφάλισε ένα περήφανο τραύμα πολέμου. Παρ' όλα αυτά δε μπορώ να το πετάξω. Εγώ και η ανόητη μου προσκόλληση σε αντικείμενα με συναισθηματική αξία. Να πετάξω το ρολόι που έχω φτιάξει με τη φωτογραφία των παιδιών; Γιατί να μη του δώσω νέα ζωή αντ΄αυτού;

Υπάρχουν άπειρες πηγές στο διαδίκτυο που παρέχουν πληροφορίες για τις ακριβείς κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για μια τέτοια διαδικασία. Αποφάσισα όμως να διατηρήσω το ρομαντισμό της ανάμνησης του Art Attack και το έκανα όπως το θυμόμουν:

Πέρασα το πλαίσιο του ρολογιού με ένα πινέλο το οποίο το είχα βουτήξει στην κόλλα ατλακόλ. Στη συνέχεια κόλλησα από πάνω μια χαρτοπετσέτα (Είχε σχέδιο με μπαλόνια, από τα γενέθλια του Θάνου) και στη συνέχεια πέρασα πάλι το πινέλο πάνω από τη χαρτοπετσέτα αλλά αυτή τη φορά το είχα βουτήξει σε μείγμα της ατλακόλ με λίγο νερό. Οι δοσολογίες ήταν τυχαίες μια και η ποσότητα που χρειαζόταν ήταν πολύ μικρή. Το άφησα να στεγνώσει και στη συνέχεια με ένα χαρτοκόπτη έκοψα προσεκτικά το πλαίσιο ώστε να μη σκιστεί. 

Ορίστε λοιπόν μια μικρή μεταμόρφωση αλλά ανανέωσε σημαντικά την εμφάνιση του ρολογιού και καμουφλάρισε αξιοπρεπώς το τραύμα πολέμου που κουβαλούσε!


Μου άνοιξε η όρεξη και για άλλες μεταμορφώσεις... Για να δώ...

2 σχόλια:

  1. Πωωωω Art Attack!! Το παρακολουθούσα κι εγώ!! Λες από εκεί να μου μεταδόθηκε το μικρόβιο των κατασκευών???

    Καλά η μεταμόρφωση πραγματικά πετυχημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αντζυ! Εγώ πάντως απο τότε εκανα κάτι μικροπράγματα! Μου άρεσε όμως το πρώτο Art Attack! Η επανεκτέλεση δε με τρέλανε... Δεν είχε τη μαγεία του πρώτου!

      Διαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.