Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συμβουλή προς τη μέλλουσα μαμά...

Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα μια τεράστια πόρτα ανοίγει μπροστά σου και σε καλωσορίζει σε ένα υπέροχο κόσμο ανακάλυψης του εαυτού σου μέσα από την ανατροφή των παιδιών σου. Ναι είναι σίγουρο ότι θα κάνεις λάθη. Ποιος είναι αυτός που δε κάνει λάθη; Ναι, είναι σίγουρο ότι θα φοβηθείς. 'Όλοι φοβόμαστε. Παρόλα αυτά να ξέρεις ότι αξίζει το κόπο και η ανταμοιβή θα είναι τεράστια. Μια γλυκιά αγκαλιά από τα χεράκια του παιδιού σου θα διώξει όλες τις ανησυχίες. Το "σ' άγαπώ μαμά" θα λιώσει κάθε αγωνία. Είσαι το σημαντικότερο πλάσμα στο κόσμο για το παιδί σου...



Το βίντεο αυτό δε μπορώ να το δώ και να μη με πιάσουν τα κλάματα. Συγκινούμαι κάθε φορά που το βλέπω. Είναι όλα αυτά τα μικρά και τα μεγάλα που τα αντιμετωπίσαμε σαν νέες μαμάδες και μας φαίνονταν βουνό (ακόμα τα αντιμετωπίζουμε νομίζω!) Χρειαζόμαστε κάποιον να μας πει "χαλάρωσε, απλά χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξίδι." Δε χρειάζεται να είναι όλα τέλεια. Κανείς δεν είναι τέλειος και μεταξύ μας νομίζω ότι η τελειότητα είναι υπερεκτιμημένη στις μέρες μας. Τολμήστε να κάνετε λάθη γιατί μέσα από αυτά θα μάθετε ανεκτίμητα μαθήματα. Εμπιστευθείτε το ένστιχτο σας. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και κανείς δε γνωρίζει καλύτερα το παιδί σας από εσάς την ίδια.

Σαν μητέρα εγώ είμαι πολύ αγχωτική. Πρέπει να επαναλάβω πολλές φορές στον εαυτό μου ότι όλα είναι μια χαρά για να το πιστέψω. Αν το πιστέψω! Μερικές φορές όμως πρέπει να εμπιστευόμαστε και το μητρικό ενστιχτο. Νιώθω ευγνώμων που έχω δίπλα μου (ή έστω μέσω Skype!) τον σύζυγό μου και ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα και θα με στηρίξουν , θα μου δείξουν ότι θα περάσει και αυτό...Στο τέλος , μια αγκαλιά από τους σίφουνές μου αρκεί για να χαλαρώσω...

Σε όλες τις μέλλουσες και νυν μητέρες, προσδεθείτε, θα υπάρξουν λίγες αναταράξεις στο ταξίδι αλλά η θέα θα είναι υπέροχη!!



5 σχόλια:

  1. Ανυπομονώ να κάνω και εγώ αυτό το ταξίδι....αν μου το στείλει ο Θεός!!!! από το πάρτυ έρχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα σου το στείλει Ευαγγελία μου! Περίμενε μόνο, γιατί δεν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή! Ολα συμβαίνουν για κάποιο λόγο!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. Αχ... Η μοναδική εμπειρία της μητρότητας, με όλα τα πάνω και τα κάτω της. Μέχρι που το μικρό σου, σου λέει "θέλω να μεγαλώσω αρκετά για να σε φροντίζω σαν τα μάτια μου". Εντάξει, κάπου εκεί τελείωσες! Μπράβο Δέσποινα, μια μικρή υπενθύμιση ποτέ δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγδα αυτή η φράση είναι υπέροχη! Να τον χαίρεσαι!

      Διαγραφή
  3. Δέσποινα το βίντεο θα το δώ αργότερα γιατι είμαι με tablet και δεν θέλει... Αλλά πραγματικά πόσο μου άρεσε η φράση με την οποία κλείνεις! Υπέροχη! Τα φιλιά μου! Από το πάρτι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.